Chrumkavé ríbezľové Clafoutis
Príprava tohto vynikajúceho koláča vám nezaberie viac než pár minút a počas pečenia si kľudne môžte oddýchnuť s vyloženými nohami😎
Čakanie na túto dobrotu plnú chutí a čerstvého ovocia si môžte skrátiť dobrou knihou, či len tak, proste vypnúť (kiežby som to raz dokázala aj ja😇)
A čo je na tejto dobrote najlepšie - nemusíte čakať kým vychladne, pretože aj teplá je výborná, len nebuďte nedočkaví ako ja a nespáľte si jazyk😉
Ak by vám sladkého stále bolo málo, môžte Clafoutis podávať s kopčekom vanilkovej zmrzliny, preliatym teplou omáčkou z čierneho ríbezlia😋😍
PS😊lepšie sa krája dobre vychladnuté...
100g masla
1/4ČL soli
150g čerstvých ríbezlí(mix čierne, červené, biele)
200ml mlieka
2 vajcia
40g hladkej múky
1/4ČL prášku do pečiva
40g cukru krupica
štipka mletej vanilky/1ČL vanil.extraktu
Pripravíme si okrúhlu koláčovú formu, najlepšie s odnímateľným dnom, o priemere 25cm. Rúru vyhrejeme na 180°C.
Maslo si rozpustíme. Keksy rozmixujeme, alebo rozdrvíme a zmiešame so soľou a maslom, vtlačíme na dno a boky koláčovej formy a vložíme do chladničky.

Do menšej misy si nalejeme mlieko, pridáme vajíčka a dobre rozmiešame. Pridáme cukor, múku, prášok do pečiva a vanilku a vymiešame, môžme aj ručne metličkou, ale jednoduchšie a rýchlejšie je to mixérom +neostanú nám hrudky.
Z chladničky vyberieme koláčovú formu a na základ z keksov vysypeme očistené ríbezle a zalejeme pripravenou zmesou. Vložíme do rúry a pečieme asi 35-45 minút, kým zmes nestuhne.
Po upečení vyberieme koláč z rúry, necháme trochu vychladnúť a vyberieme z formy. Môžme nechať vychladnúť, alebo podávať aj teplý, pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť😉
Čakanie na túto dobrotu plnú chutí a čerstvého ovocia si môžte skrátiť dobrou knihou, či len tak, proste vypnúť (kiežby som to raz dokázala aj ja😇)
A čo je na tejto dobrote najlepšie - nemusíte čakať kým vychladne, pretože aj teplá je výborná, len nebuďte nedočkaví ako ja a nespáľte si jazyk😉
Ak by vám sladkého stále bolo málo, môžte Clafoutis podávať s kopčekom vanilkovej zmrzliny, preliatym teplou omáčkou z čierneho ríbezlia😋😍
PS😊lepšie sa krája dobre vychladnuté...
Chrumkavé ríbezľové Clafoutis
Na 8 porcií potrebujeme:
250g BeBe keksov100g masla
1/4ČL soli
150g čerstvých ríbezlí(mix čierne, červené, biele)
200ml mlieka
2 vajcia
40g hladkej múky
1/4ČL prášku do pečiva
40g cukru krupica
štipka mletej vanilky/1ČL vanil.extraktu
Pripravíme si okrúhlu koláčovú formu, najlepšie s odnímateľným dnom, o priemere 25cm. Rúru vyhrejeme na 180°C.
Maslo si rozpustíme. Keksy rozmixujeme, alebo rozdrvíme a zmiešame so soľou a maslom, vtlačíme na dno a boky koláčovej formy a vložíme do chladničky.

Do menšej misy si nalejeme mlieko, pridáme vajíčka a dobre rozmiešame. Pridáme cukor, múku, prášok do pečiva a vanilku a vymiešame, môžme aj ručne metličkou, ale jednoduchšie a rýchlejšie je to mixérom +neostanú nám hrudky.
Z chladničky vyberieme koláčovú formu a na základ z keksov vysypeme očistené ríbezle a zalejeme pripravenou zmesou. Vložíme do rúry a pečieme asi 35-45 minút, kým zmes nestuhne.
Po upečení vyberieme koláč z rúry, necháme trochu vychladnúť a vyberieme z formy. Môžme nechať vychladnúť, alebo podávať aj teplý, pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť😉



Komentáre
Zverejnenie komentára