Chrumkavé ríbezľové Clafoutis

  Príprava tohto vynikajúceho koláča vám nezaberie viac než pár minút a počas pečenia si kľudne môžte oddýchnuť s vyloženými nohami😎

  Čakanie na túto dobrotu plnú chutí a čerstvého ovocia si môžte skrátiť dobrou knihou, či len tak, proste vypnúť (kiežby som to raz dokázala aj ja😇)

  A čo je na tejto dobrote najlepšie - nemusíte čakať kým vychladne, pretože aj teplá je výborná, len nebuďte nedočkaví ako ja a nespáľte si jazyk😉

  Ak by vám sladkého stále bolo málo, môžte Clafoutis podávať s kopčekom vanilkovej zmrzliny, preliatym teplou omáčkou z čierneho ríbezlia😋😍

PS😊lepšie sa krája dobre vychladnuté...

                     Chrumkavé ríbezľové Clafoutis

  Na 8 porcií potrebujeme:

250g BeBe keksov
100g masla
1/4ČL soli

150g čerstvých ríbezlí(mix čierne, červené, biele)

200ml mlieka
2 vajcia
40g hladkej múky
1/4ČL prášku do pečiva
40g cukru krupica
štipka mletej vanilky/1ČL vanil.extraktu

  Pripravíme si okrúhlu koláčovú formu, najlepšie s odnímateľným dnom, o priemere 25cm. Rúru vyhrejeme na 180°C.

  Maslo si rozpustíme. Keksy rozmixujeme, alebo rozdrvíme a zmiešame so soľou a maslom, vtlačíme na dno a boky koláčovej formy a vložíme do chladničky.

  Do menšej misy si nalejeme mlieko, pridáme vajíčka a dobre rozmiešame. Pridáme cukor, múku, prášok do pečiva a vanilku a vymiešame, môžme aj ručne metličkou, ale jednoduchšie a rýchlejšie je to mixérom +neostanú nám hrudky.

  Z chladničky vyberieme koláčovú formu a na základ z keksov vysypeme očistené ríbezle a zalejeme pripravenou zmesou. Vložíme do rúry a pečieme asi 35-45 minút, kým zmes nestuhne.

  Po upečení vyberieme koláč z rúry, necháme trochu vychladnúť a vyberieme z formy. Môžme nechať vychladnúť, alebo podávať aj teplý, pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  Prajem dobrú chuť😉

Komentáre

Obľúbené príspevky