Špaldové Waffle
Valentín je za dverami a väčšina z nás už rozmýšľa čím prekvapiť svoju milovanú polovičku...
Kým budete premýšľať, pripravte tieto sladké raňajky, určite potešia nejedného maškrtníka... a nielen na Valetína💖
100g celozrnnej špaldovej múky
1čl prášku z vínneho kameňa
1/4čl soli
30g jemného trstinového cukru
2 vajcia
400ml ryžového mlieka
15g kokosového oleja+ na vymazanie waflovača
Waflovač si vylovíme zo špajzy, potrieme trochou kokosového tuku a necháme zohriať.
Pripravíme si dve misky, rozklepneme vajíčka a oddelíme žĺtky od bielkov, takže do jednej misky dáme bielky a soľ a zatiaľ odložíme bokom. Do druhej misky prídu žĺtky a cukor, ktoré spolu dobre prešľaháme, za stáleho šľahania pridáme roztopený kokosový tuk a polovicu mlieka. Múku s práškom do pečiva si preosejeme a zamiešame do tekutej zmesi (už nešľaháme). Dolejeme zvyšok mlieka a ešte raz dobre premiešame.
Vezmeme si misku s bielkami a vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Takto pripravené po častiach upečieme.
Podávame teplé, preliate bielym jogurtom, javorovým sirupom a čerstvým ovocím, pre efekt môžme poprášiť práškovým cukrom😉
Kým budete premýšľať, pripravte tieto sladké raňajky, určite potešia nejedného maškrtníka... a nielen na Valetína💖
Špaldové Waffle
Potrebujeme na 4 porcie:
150g hladkej špaldovej múky100g celozrnnej špaldovej múky
1čl prášku z vínneho kameňa
1/4čl soli
30g jemného trstinového cukru
2 vajcia
400ml ryžového mlieka
15g kokosového oleja+ na vymazanie waflovača
Waflovač si vylovíme zo špajzy, potrieme trochou kokosového tuku a necháme zohriať.
Pripravíme si dve misky, rozklepneme vajíčka a oddelíme žĺtky od bielkov, takže do jednej misky dáme bielky a soľ a zatiaľ odložíme bokom. Do druhej misky prídu žĺtky a cukor, ktoré spolu dobre prešľaháme, za stáleho šľahania pridáme roztopený kokosový tuk a polovicu mlieka. Múku s práškom do pečiva si preosejeme a zamiešame do tekutej zmesi (už nešľaháme). Dolejeme zvyšok mlieka a ešte raz dobre premiešame.
Vezmeme si misku s bielkami a vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Takto pripravené po častiach upečieme.
Podávame teplé, preliate bielym jogurtom, javorovým sirupom a čerstvým ovocím, pre efekt môžme poprášiť práškovým cukrom😉



Komentáre
Zverejnenie komentára