Bake rolls s medvedím cesnakom a parmezánom
Určite sa aj vám stáva, že vám ostane pečivo a už nieje úplne jedlé. Čo s ním? Väčšinou sa usuší a pomelie na strúhanku. Ale u nás sa veľmi obaľované a smažené nerobí a pečiva ostáva veľa, keďže často skúšam nové recepty a nie vždy som s výsledkom úplne spokojná.
Tentokrát som skúšala kváskové rožky, už po x-tý krát a opäť mi to na prvý pokus nevyšlo, takže plánB...
Ešte stále je všade naokolo veľa medvedieho cesnaku, aj u mňa na záhrade a bola by škoda nevyužiť ho.
20 lístkov medvedieho cesnaku(asi 20g)
60g parmezánu
100g masla
200ml olivového oleja
2čl soli
1/4čl mletého bieleho korenia
Pripravíme si 4 veľké plechy, vystelieme ich papierom na pečenie. Rúru si vyhrejeme na 180°C.
Rožky si nakrájame na tenké plátky, asi 2-3mm. Medvedí cesnak, soľ, korenie a olej dáme do mixéra a rozmixujeme na kašu(naozaj do hladka). Maslo si roztopíme a zmiešame s vymixovanou zmesou, parmezán nastrúhame na jemno.
Plátky rožkov rozložíme na plech v jednej vrstve, potrieme našou zmesou a posypeme parmezánom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na strednej priečke 6-8minút na 180°C. Neodchádzame ďaleko od rúry, treba ich strážiť, každá rúra pečie inak, takže bacha. Keď sú hotové, nemajú byť spečené, ešte stále musia byť rožky biele, ale suché na dotyk, áno, obchytkávala som ich v rúre😂 Aj keď mne sa prvý plech podarilo pripiecť, keďže som piekla v maminej rúre a manžel frflal, že prečo aj ostatné neboli pripečené, že tie prvé mu viac chutili😅. Takže každému podľa chuti😉.
A prečo 4 plechy? Nie, nieje to veľa, z jedného plechu máte asi za jednu polievkovú misku, čo je u nás ako nič.
Prajem chutné večerné chrúmanie pri telke😊.
Tentokrát som skúšala kváskové rožky, už po x-tý krát a opäť mi to na prvý pokus nevyšlo, takže plánB...
Ešte stále je všade naokolo veľa medvedieho cesnaku, aj u mňa na záhrade a bola by škoda nevyužiť ho.
Bake rolls s medvedím cesnakom a parmezánom
Na 4 veľké plechy potrebujeme:
8-10 rožkov(nesmú byť úplne suché)20 lístkov medvedieho cesnaku(asi 20g)
60g parmezánu
100g masla
200ml olivového oleja
2čl soli
1/4čl mletého bieleho korenia
Pripravíme si 4 veľké plechy, vystelieme ich papierom na pečenie. Rúru si vyhrejeme na 180°C.
Rožky si nakrájame na tenké plátky, asi 2-3mm. Medvedí cesnak, soľ, korenie a olej dáme do mixéra a rozmixujeme na kašu(naozaj do hladka). Maslo si roztopíme a zmiešame s vymixovanou zmesou, parmezán nastrúhame na jemno.Plátky rožkov rozložíme na plech v jednej vrstve, potrieme našou zmesou a posypeme parmezánom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na strednej priečke 6-8minút na 180°C. Neodchádzame ďaleko od rúry, treba ich strážiť, každá rúra pečie inak, takže bacha. Keď sú hotové, nemajú byť spečené, ešte stále musia byť rožky biele, ale suché na dotyk, áno, obchytkávala som ich v rúre😂 Aj keď mne sa prvý plech podarilo pripiecť, keďže som piekla v maminej rúre a manžel frflal, že prečo aj ostatné neboli pripečené, že tie prvé mu viac chutili😅. Takže každému podľa chuti😉.
A prečo 4 plechy? Nie, nieje to veľa, z jedného plechu máte asi za jednu polievkovú misku, čo je u nás ako nič.
Prajem chutné večerné chrúmanie pri telke😊.



Komentáre
Zverejnenie komentára