Višňovo-makový cheesecake
Už som sa chystala na ďalšiu tortičkovú súťaž, všetko nakúpené. Pred pečením som si pripravila všetko potrebné na kuchynskú linku, aby pri príprave cesta bolo všetko rovnakej, izbovej teploty. No ako som zbadala pokope všetky tie ingrediencie, zase začali moje mozgové závity pracovať rýchlejšie ako som chcela a nový recept bol na svete.
V tej chvíli som vedela, že pre mňa je už po súťaži, lebo keď ma niečo napadne, vždy to musím hneď vyskúšať. Takže miesto súťažnej torty vznikol úžasný, šťavnatý a voňavý višňovo-makový cheesecake.
Ale neľutujem, lebo je vážne fantastický, vyskúšajte...
80g cukru krupice
štipka soli
2ČL maku, nemletého
1/4ČL prášku do pečiva
100g studeného masla
kôra a šťava z 1/2 citróna
1 vajce
2 vajcia
2PL zlatého klasu(pudingový prášok)
250g tvarohu(lepší je hrudkový)
200ml šľahačkovej smotany
50g roztopeného masla
120g cukru krupice
kôra a šťava z 1/2 citróna
2PL maku, nemletého
Pripravíme si okrúhlu tortovú formu s priemerom 24cm, trochu ju vymažeme maslom. Rúru si vyhrejeme na 175°C.
Príprava cesta je veľmi jednoduchá, všetky suroviny rýchlo spracujeme na hladké cesto, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky, kým si pripravíme náplň.
Vo väčšej mise si rozšľaháme vajíčka, pridáme pudingový prášok a dobre rozmiešame. Pridáme ostatné prísady, okrem višní a dôkladne spolu premiešame. Višňový kompót scedíme, šťavu nebudeme potrebovať(ja som ju použila na omáčku k pečenej kačici, ale ak sa práve nechystáte piecť kačku, deti rady šťavu vypijú miesto džúsu).
Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme do kruhu s priemerom asi 35cm, vložíme do formy a jemne popritláčame, aby nám držalo na bokoch formy. Na cesto vysypeme odkvapkané višne, zalejeme náplňou a vložíme do vyhriatej rúry.
Cheesecake pečieme pri teplote 175°C asi 75 minút. Potom rúru vypneme, ale neotvárame a necháme ešte 30 minút cheesecake dôjsť. Po polhodine vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.
Podávame posypané práškovým cukrom, prajem dobrú chuť;-)
V tej chvíli som vedela, že pre mňa je už po súťaži, lebo keď ma niečo napadne, vždy to musím hneď vyskúšať. Takže miesto súťažnej torty vznikol úžasný, šťavnatý a voňavý višňovo-makový cheesecake.
Ale neľutujem, lebo je vážne fantastický, vyskúšajte...
Višňovo-makový cheesecake
Potrebujeme:
na cesto:
200g hladkej múky80g cukru krupice
štipka soli
2ČL maku, nemletého
1/4ČL prášku do pečiva
100g studeného masla
kôra a šťava z 1/2 citróna
1 vajce
na náplň:
700g višňový kompót bez kôstok/ 350g višní2 vajcia
2PL zlatého klasu(pudingový prášok)
250g tvarohu(lepší je hrudkový)
200ml šľahačkovej smotany
50g roztopeného masla
120g cukru krupice
kôra a šťava z 1/2 citróna
2PL maku, nemletého
Pripravíme si okrúhlu tortovú formu s priemerom 24cm, trochu ju vymažeme maslom. Rúru si vyhrejeme na 175°C.
Príprava cesta je veľmi jednoduchá, všetky suroviny rýchlo spracujeme na hladké cesto, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky, kým si pripravíme náplň.
Vo väčšej mise si rozšľaháme vajíčka, pridáme pudingový prášok a dobre rozmiešame. Pridáme ostatné prísady, okrem višní a dôkladne spolu premiešame. Višňový kompót scedíme, šťavu nebudeme potrebovať(ja som ju použila na omáčku k pečenej kačici, ale ak sa práve nechystáte piecť kačku, deti rady šťavu vypijú miesto džúsu).
Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme do kruhu s priemerom asi 35cm, vložíme do formy a jemne popritláčame, aby nám držalo na bokoch formy. Na cesto vysypeme odkvapkané višne, zalejeme náplňou a vložíme do vyhriatej rúry.
Cheesecake pečieme pri teplote 175°C asi 75 minút. Potom rúru vypneme, ale neotvárame a necháme ešte 30 minút cheesecake dôjsť. Po polhodine vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.
Podávame posypané práškovým cukrom, prajem dobrú chuť;-)





Komentáre
Zverejnenie komentára