Jednoduché Chili Con Carne z rúry

  Nechce sa vám stáť pri šporáku, či máte niečo lepšie na robote?!?

  Tak vám to uľahčím, pri tomto recepte sa vôbec nezapotíte. Stačí zapnúť rúru a všetko šupnúť na pekáč...

                               Chili Con Carne z rúry



  

  Potrebujeme:

500g hovädzieho mletého mäsa
2 šalotky
3 strúčiky cesnaku
200g paradajok
konzerva červenej fazule 
malá konzerva kukurice
100g paprikovej nátierky(ajvar)
100g paradajkového pretlaku
1 1/2ČL soli
1PL cukru
ml.čierne korenie, tabasco, ml.chili
1/2 litra hovädzieho vývaru
30g horkej čokolády

  Rúru si vyhrejeme na 220°C. Pripravíme si vyšší pekáč, aspoň 20x30cm. Šalotky a cesnak si nakrájame na drobno, paradajky na menšie kúsky. Do pekáča pridáme všetky suroviny okrem vývaru a čokolády, dobre spolu premiešame a dochutíme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme polhodiny.

  Po polhodine pečenia prilejeme vývar a pečieme ďalej ešte hodinu.

  Po upečení vyberieme z rúry, pridáme čokoládu a premiešame, aby sa rozpustila a tým jedlo získa peknú čokoládovú farbu. 

  Podávame s čerstvým pečivom a kyslou smotanou.Prajem dobrú chuť😄.

  Malý tip na záver: hovädzie mäso môžete nahradiť bravčovým, alebo aj hydinou, v tom prípade ale pridajte viac čokolády kvôli farbe😉

 

Komentáre

Obľúbené príspevky