Ružovo kokosové anjelske koláčiky
Anjelsky dobré a anjelsky ľahučké, také sú tieto koláčiky a preto aj ten názov. A čo môže maminke k jej sviatku urobiť väčšiu radosť, než takýto úžasný koláčik, ktorý pre ňu upečiete z lásky💖
štipka soli
1ČL prášku do pečiva
150g cukru krupice
75g kokosovej múky
ružové potr. farbivo
150g práškového cukru
1PL vody
1ČL ružovej vody
1/2ČL citrónovej šťavy
ružové potr. farbivo
sekané pistácie
kandované ovocie
kokosové lupienky
Pripravíme si plech na 12 mafinov, zľahka vymažeme. Z papiera na pečenie si vystrihneme 12 krúžkov o priemere dna formy a vložíme dnu. Rúru si vyhrejeme na 180°C.
Vaječné bielky si dáme do väčšej misy a so štipkou soli vyšľaháme mäkší sneh. Pridáme prášok do pečiva a dobre zašľaháme, postupne, za neustáleho šľahania pridávame cukor a vyšľaháme do tuha. Kokosovú múku si preosejeme a jemne, ale dôkladne primiešame do snehu aj s pár kvapkami farbiva.
Takto pripravené cesto pomocou lyžice rozdelíme do formičiek a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 25 minút, kým niesu koláčiky na povrchu zlatavé a na dotyk mäkké a pružné (asi ako špongia na riad😉).

Koláčiky necháme po upečení vo formičkách do úplného vychladnutia.
Medzitým si pripravíme polevu. Na šporák si pripravíme menšiu rajničku s vodou a na ňu položíme misku, ale tak, aby sa nedotýkala vody. Do misy dáme preosiaty práškový cukor, vodu, ružovú vodu a citrónovú šťavu. Zapneme na menší plameň a miešame, kým sa všetok cukor nerozpustí a vznikne nám hladká poleva. Pridáme farbivo a veľmi dobre premiešame.
Keď máme koláčiky vychladnuté ihneď začneme nanášať polevu, aby nám nestuhla v mise. Pomocou čajovej lyžičky nanesieme na vrch koláčika a necháme stekať po krajoch ( kvôli vizuálnemu efektu). Keď máme všetky koláčiky preliate, vrch každého ozdobíme pistáciami, kokosovými lupienkami alebo kandovaným ovocím.
Pokiaľ vám ružová voda pripomína skôr kozmetické prípravky a nemáte chuť ju použiť, môžte ju nahradiť nejakým alkoholom, alebo ovocnou šťavou.
A keďže fantázii sa medze nekladú, na finálne zdobenie môžte použiť čokoľvek vás napadne. Napr.:Ružové lupienky, samozrejme chemicky neošetrené, potrieť vaječným bielkom, posypať krupicovým cukrom a pár hodím nechať zaschnúť. Tak isto sa dá pripraviť aj čerstvé drobné bobuľové ovocie, ale môžte ho kľudne na koláčiky pridať aj bez bielkovo cukrového posypu, len tak čerstvé. Môžte použiť aj rôzne oriešky, citrusovú kôru, alebo rôzne cukrárske perličky a kamienky. Takže pri týchto koláčikoch sa môžte s chuťou umelecky vybúriť😃
Prajem príjemné tvorenie a dobrú chuť😉😋
Ružovo kokosové anjelské koláčiky
Na 12 koláčikov potrebujeme:
6 vaječných bielkov, asi 240gštipka soli
1ČL prášku do pečiva
150g cukru krupice
75g kokosovej múky
ružové potr. farbivo
150g práškového cukru
1PL vody
1ČL ružovej vody
1/2ČL citrónovej šťavy
ružové potr. farbivo
sekané pistácie
kandované ovocie
kokosové lupienky
Pripravíme si plech na 12 mafinov, zľahka vymažeme. Z papiera na pečenie si vystrihneme 12 krúžkov o priemere dna formy a vložíme dnu. Rúru si vyhrejeme na 180°C.
Vaječné bielky si dáme do väčšej misy a so štipkou soli vyšľaháme mäkší sneh. Pridáme prášok do pečiva a dobre zašľaháme, postupne, za neustáleho šľahania pridávame cukor a vyšľaháme do tuha. Kokosovú múku si preosejeme a jemne, ale dôkladne primiešame do snehu aj s pár kvapkami farbiva.
Takto pripravené cesto pomocou lyžice rozdelíme do formičiek a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 25 minút, kým niesu koláčiky na povrchu zlatavé a na dotyk mäkké a pružné (asi ako špongia na riad😉).

Koláčiky necháme po upečení vo formičkách do úplného vychladnutia.
Medzitým si pripravíme polevu. Na šporák si pripravíme menšiu rajničku s vodou a na ňu položíme misku, ale tak, aby sa nedotýkala vody. Do misy dáme preosiaty práškový cukor, vodu, ružovú vodu a citrónovú šťavu. Zapneme na menší plameň a miešame, kým sa všetok cukor nerozpustí a vznikne nám hladká poleva. Pridáme farbivo a veľmi dobre premiešame.
Keď máme koláčiky vychladnuté ihneď začneme nanášať polevu, aby nám nestuhla v mise. Pomocou čajovej lyžičky nanesieme na vrch koláčika a necháme stekať po krajoch ( kvôli vizuálnemu efektu). Keď máme všetky koláčiky preliate, vrch každého ozdobíme pistáciami, kokosovými lupienkami alebo kandovaným ovocím.
Tipy na záver:
Pokiaľ sa vám nechce veľmi hrajkať s malými koláčikmi, môžte použiť okrúhlu tortovú formu o priemere 18-20cm. Zľahka formu vymazať a dno vyložiť papierom na pečenie, ďalej postupujeme podľa receptu.Pokiaľ vám ružová voda pripomína skôr kozmetické prípravky a nemáte chuť ju použiť, môžte ju nahradiť nejakým alkoholom, alebo ovocnou šťavou.
A keďže fantázii sa medze nekladú, na finálne zdobenie môžte použiť čokoľvek vás napadne. Napr.:Ružové lupienky, samozrejme chemicky neošetrené, potrieť vaječným bielkom, posypať krupicovým cukrom a pár hodím nechať zaschnúť. Tak isto sa dá pripraviť aj čerstvé drobné bobuľové ovocie, ale môžte ho kľudne na koláčiky pridať aj bez bielkovo cukrového posypu, len tak čerstvé. Môžte použiť aj rôzne oriešky, citrusovú kôru, alebo rôzne cukrárske perličky a kamienky. Takže pri týchto koláčikoch sa môžte s chuťou umelecky vybúriť😃
Prajem príjemné tvorenie a dobrú chuť😉😋



Komentáre
Zverejnenie komentára