Medovníkové CakePops

  Dni obžerstva pomaly končia, už len víkend nás delí od chvíle kedy sa naplno vrhneme do pracovného ošiaľu roku 2017. Poniektorý sme nabrali sviatočné kilečká, ja našťastie len pár, ale zato som nazbierala aj zopár nových receptov, aj keď nazbierala nieje to pravé slovo, boli to skôr experimenty. Experimenty, ktoré skončili mega-veľkými kopami špinavého riadu, čo je pre mňa viac než tragické, lebo umývanie riadu z duše nenávidím, asi si kúpim väčšiu umývačku ;-) No okrem špinavého riadu toho u nás po Vianociach ostáva viac, hlavne medovníčky.

 Každý rok pred sviatkami ma deti uprosia, že chcú veľa medovníkov, že mi chcú pomáhať vaľkať a vykrajovať a že to určite pojedia, no vždy to skončí rovnako. Tak mi to tento rok nedalo a rozmýšľala som čo s tým!?! A po obrovskom úspechu medovníkovej tortičky som dlho rozmýšľať nemusela.

  Moja starká vždy odkladala zvyšky koláčov do mrazničky a keď ich bolo dosť, robila punčové guľky, z čohokoľvek (a zaujímavé na tom je, že vždy chutili rovnako). Takže niečo ako guľky, ale s príchuťou medovníkovej torty a aby to bolo zaujímavé pre deti, stačí pridať paličku, trochu čokolády a zdobenia a Cake Pops sú na svete. A opäť veľmi jednoduchý a rýchly receptík.

                                Medovníkové Cake Pops

  Toto je detská verzia. Ak chystáte dospelácku party stačí do zmesi pridať alkohol, ku kokosu sa najlepšie hodí biely rum. Pre chuť stačí 1 polievková lyžica, pokiaľ majú byť zámerne alkoholické, odporúčam 2-3 polievkové lyžice rumu, čím ale vznikne vlhkejšie cesto, takže bude treba pridať 50g medovníkov, aby bola zmes akurát tuhá. Len sa pri príprave nepomýľte a neopite si deti;-)

Na 30ks potrebujeme:

  250g medovníkov (nahrubo strúhané alebo rozdrvené)
  60g masla
  165g kokosového mlieka
  50g brusnicového džemu

na zdobenie: 200g bielej čokolády
                     20g kokosového oleja alebo Ceru
                     50g strúhaného kokosu
                     30ks paličky na lízanky, alebo špajdle

  Do väčšej misy dáme rozdrobené medovníky. Maslo a kokosové mlieko rozpustíme na malom plameni, odstavíme a primiešame brusnicový džem a necháme vychladnúť, ale nie veľmi, aby nám to opäť nestuhlo. Po vychladnutí prilejeme k medovníkom a dobre premiešame, aby sa všetko spojilo. Ak je zmes veľmi mäkká, môžme dať na polhodinu do chladničky, aby sa nám s tým dobre pracovalo. Zo zmesi tvarujeme malé guľky, asi 2,5cm, poukladáme na tácku, pozapichujeme paličky a opäť necháme v chladničke trochu stuhnúť.

  Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a kokosový olej a pripravíme si kokos na obaľovanie. Keď máme guľky vychladené, namáčame ich v čokoláde, necháme trochu odkvapkať a obalíme v strúhanom kokose a znovu dáme do chladničky stuhnúť. A máme hotovo ;-)

  Pozn.: pokiaľ nemáte formičky na CakePops môžete ako stojan použiť obal z vajec, mne sa to celkom osvedčilo.
  Pri skladovaní v chladničke vydržia týždeň.

Komentáre

Obľúbené príspevky