Mrkvovo-čokoládové koláčiky s vanilkovým krémom
Ešte stále stíhate pre kúpačov vyčarovať tieto rýchle a jednoduché koláčiky. Nemusíte zdobiť fialkami, chlapcov skôr budú baviť malé čokoládové vajíčka na tom jemnučkom vanilkovom kréme.
A nebojte nikto si nevšimne, že je v nich mrkvička 😉
3/4 hrnčeka polohrubej celozrnnej špaldovej múky
1/2 ČL sódy bikarbóny
2 ČL kakaa
1/8 ČL mletej vanilky
1/8 ČL mletej škorice
štipka soli
1/3 hrnčeka oleja
2 vajcia
1 hrnček na jemno strúhanej mrkvy
1/3 hrnčeka nasekanej horkej čokolády
75g smotanová nátierka/ mascarpone
1/4 hrnčeka práškového trstinového cukru
1/8 ČL mletej vanilky
štipka soli
potravinárske farbivo(nemusí byť)
Pripravíme si plech na 12 mufinov, vyložíme papierovými košíčkami. Rúru si vyhrejeme na 180°C.
Vo väčšej miske si dobre premiešame všetky sypké ingrediencie. V menšej miske si metličkou prešlaháme vajíčka s olejom a prilejeme k sypkým prísadám a veľmi dobre premiešame, aby sa nám zmes spojila v hladké cesto. Nakoniec pridáme strúhanú mrkvu a čokoládu a premiešame. Cesto lyžicou rozdelíme do pripravených papierových košíčkov a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20-25 minút.
Medzitým si pripravíme krém. V miske si vyšľaháme maslo s cukrom do ľahkej peny, tak aby sa cukor čo najviac rozpustil(aby nám neškrípal pod zubami). Pridáme smotanovú nátierku/mascarpone, soľ a mletú vanilku a vyšľaháme, aby sa všetko pekne spojilo. Nakoniec môžme pridať potravinárske farbivo a dobre premiešame.
Po upečení vyberieme z rúry a necháme koláčiky 10 minút chladnúť na plechu, potom vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Krém si preložíme do zdobiaceho sáčku(ak nemáte cukrárske sáčky, môžte použiť akýkoľvek pevnejší sáčok) odstrihneme roh, aby nám vznikol asi 1centimetrový otvor a ozdobíme vychladnuté koláčiky.
Na dozdobenie môžme použiť čokoľvek podľa vlastnej fantázie, alebo príležitosti, na ktorú koláčiky pripravujeme, napríklad čokoládové vajíčka, marcipánové ozdoby, jedlé kvety, alebo arašidy v čokoláde s farebnou polevou v tvare malých vajíčok.
Nech sa vám vydaria 😊
A nebojte nikto si nevšimne, že je v nich mrkvička 😉
Mrkvovo-čokoládové koláčiky s vanilkovým krémom
Na 12 koláčikov potrebujeme:
1/3 hrnčeka jemného trstinového cukru3/4 hrnčeka polohrubej celozrnnej špaldovej múky
1/2 ČL sódy bikarbóny
2 ČL kakaa
1/8 ČL mletej vanilky
1/8 ČL mletej škorice
štipka soli
1/3 hrnčeka oleja
2 vajcia
1 hrnček na jemno strúhanej mrkvy
1/3 hrnčeka nasekanej horkej čokolády
na krém:
75g mäkkého masla75g smotanová nátierka/ mascarpone
1/4 hrnčeka práškového trstinového cukru
1/8 ČL mletej vanilky
štipka soli
potravinárske farbivo(nemusí byť)
Pripravíme si plech na 12 mufinov, vyložíme papierovými košíčkami. Rúru si vyhrejeme na 180°C.
Vo väčšej miske si dobre premiešame všetky sypké ingrediencie. V menšej miske si metličkou prešlaháme vajíčka s olejom a prilejeme k sypkým prísadám a veľmi dobre premiešame, aby sa nám zmes spojila v hladké cesto. Nakoniec pridáme strúhanú mrkvu a čokoládu a premiešame. Cesto lyžicou rozdelíme do pripravených papierových košíčkov a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20-25 minút.
Medzitým si pripravíme krém. V miske si vyšľaháme maslo s cukrom do ľahkej peny, tak aby sa cukor čo najviac rozpustil(aby nám neškrípal pod zubami). Pridáme smotanovú nátierku/mascarpone, soľ a mletú vanilku a vyšľaháme, aby sa všetko pekne spojilo. Nakoniec môžme pridať potravinárske farbivo a dobre premiešame.
Po upečení vyberieme z rúry a necháme koláčiky 10 minút chladnúť na plechu, potom vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Krém si preložíme do zdobiaceho sáčku(ak nemáte cukrárske sáčky, môžte použiť akýkoľvek pevnejší sáčok) odstrihneme roh, aby nám vznikol asi 1centimetrový otvor a ozdobíme vychladnuté koláčiky.
Na dozdobenie môžme použiť čokoľvek podľa vlastnej fantázie, alebo príležitosti, na ktorú koláčiky pripravujeme, napríklad čokoládové vajíčka, marcipánové ozdoby, jedlé kvety, alebo arašidy v čokoláde s farebnou polevou v tvare malých vajíčok.
Nech sa vám vydaria 😊



Komentáre
Zverejnenie komentára