Slivkové mafinky s opečenými ovsenými vločkami

  Počas posledných pár dní sme sa trošku prepapkali, takže by sa hodilo niečo na odľahčenie. Tieto zdravé raňajkové mafinky sú ideálne pre štart do nového pracovného týždňa.

  Stačí pridať trošku bieleho jogurtu a čerstvého ovocia a raňajky šampiónov máte hotové...

        Slivkové mafinky s opečenými ovsenými vločkami

 

  Na 12 kúskov potrebujeme:

1/4 hrnčeka kokosového cukru + 1 PL na vločky
1/2 hrnčeka celozrnnej pohánkovej múky
1/2 hrnčeka ovsených vločiek
1/2 ČL sódy bikarbóny
1/4 ČL mletej škorice
1 PL chia semiačok
štipka soli

1/3 hrnčeka kokosového oleja
2 vajcia

1 hrnček sliviek, nakrájaných na malé kúsky

  Pripravíme si plech na 12 mafinov a vyložíme ho papierovými košíčkami. Rúru si vyhrejeme na 180°C.

  Najprv si pripravíme vločky, menšiu panvicu si rozohrejeme na strednom plameni a vsypeme do nej ovsené vločky. Opekáme do zlatohneda, vypneme plameň a vločky posypeme lyžicou cukru, rýchlo premiešame a necháme trochu vychladnúť.

  Do misy si dáme všetky sypké prísady aj s opečenými vločkami a dobre premiešame. Kokosový olej si rozpustíme a rozšľaháme v ňom vajíčka, zmes prilejeme k sypkým prísadám a vymiešame hladké cesto.

  Nakrájané slivky rozdelíme do mafinových košíčkov a na ne lyžicou rozdelíme cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút. Po upečení necháme pár minút chladnúť na plechu a potom vyložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.

  Prajem príjemný a zdravý štart do nového týždňa😉


Komentáre

Obľúbené príspevky