Studená avokádová omáčka na cestoviny
Dnes som dostala šialený nápad a rozhodla som sa trochu zariskovať pri príprave obeda. Riskovať v tom zmysle, že deti s manželom nakoniec ostanú hladné. No na moje prekvapenie deti spucovali všetko až do dna a manžel si pýtal aj dupľu, takže odpadla som z nich...
Táto omáčka je super rýchla, stihnete ju pripraviť, kým sa uvaria cestoviny.
kôra a šťava z 1/2 citróna
80g strúhaného parmezámu
40g mletých kešu orechov
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 PL olivového oleja
soľ, mleté čierne korenie
400g cestovín
1 PL soli
Do veľkého hrnca si dáme variť asi 3 litre vody, keď začne vrieť pridáme soľ a cestoviny a dobre premiešame, aby sa cestoviny nezlepili (ja som použila linguine, ale hodia sa aj špagety, alebo dlhšie rezance). Varíme podľa návodu na obale, alebo podľa chuti.
Kým sa nám cestoviny varia, pripravíme si omáčku. Avokáda rozpolíme, odstránime kôstky a vydlabeme do menšej misky. Roztlačíme vidličkou, pridáme citrónovú kôru a šťavu a premiešame, aby avokádo nezhnedlo a ostalo krásne zelené. Pridáme parmezán, orechy, petržlenku a olivový olej, dochutíme soľou a korením a premiešame.
Cestoviny scedíme a prepláchneme studenou vodou, pokvapkáme trochou oleja a môžme servírovať.
Na tanier naberieme cestoviny, pridáme omáčku a môžme ozdobiť strúhaným parmezánom a nasekanou petržlenkou.
Dúfam, že vás tento jednoduchý a rýchly receptík potešil. Prajem dobrú chuť😉
Táto omáčka je super rýchla, stihnete ju pripraviť, kým sa uvaria cestoviny.
Studená avokádová omáčka na cestoviny
Na 4 porcie:
2 zrelé avokádakôra a šťava z 1/2 citróna
80g strúhaného parmezámu
40g mletých kešu orechov
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 PL olivového oleja
soľ, mleté čierne korenie
400g cestovín
1 PL soli
Do veľkého hrnca si dáme variť asi 3 litre vody, keď začne vrieť pridáme soľ a cestoviny a dobre premiešame, aby sa cestoviny nezlepili (ja som použila linguine, ale hodia sa aj špagety, alebo dlhšie rezance). Varíme podľa návodu na obale, alebo podľa chuti.
Kým sa nám cestoviny varia, pripravíme si omáčku. Avokáda rozpolíme, odstránime kôstky a vydlabeme do menšej misky. Roztlačíme vidličkou, pridáme citrónovú kôru a šťavu a premiešame, aby avokádo nezhnedlo a ostalo krásne zelené. Pridáme parmezán, orechy, petržlenku a olivový olej, dochutíme soľou a korením a premiešame.Cestoviny scedíme a prepláchneme studenou vodou, pokvapkáme trochou oleja a môžme servírovať.
Na tanier naberieme cestoviny, pridáme omáčku a môžme ozdobiť strúhaným parmezánom a nasekanou petržlenkou.
Dúfam, že vás tento jednoduchý a rýchly receptík potešil. Prajem dobrú chuť😉



Komentáre
Zverejnenie komentára